Švajcarska i Lihtenštajn


Dan 1
BEOGRAD
Polazak oko 17:00 časova sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju prema Cirihu.

Dan 2
CIRIH
Dolazak u Cirih u poslepodnevnim časovima. Cirih je najveći švajcarski grad sa 1,3 miliona stanovnika koji leži na obalama reka Limat, Šil i Ciriškog jezera i jedan je od gradova sa najvišim i najboljim standardom na svetu. Panoramski obilazak grada vožnjom kroz prelepe gradske četvrti na obodima Ciriškog jezera...Šetnja ulicom Banhofštrase, koja je jedna od najelegantijih ulica u Evropi. Pešačko razgledanje trga Lindenhof... Nakon obilaska, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3
CIRIH – BERN – LUCERN – CIRIH
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Berna i Lucerna. Bern je glavni grad ove prelepe zemlje i ujedno je sedište najznačajnijih državnih institucija. Po dolasku obilazak grada: Vrt ruža, Berengraben, sedište medveda, koji je zaštitni znak grada, pešačko razgledanje monumentalne zgrade Parlamenta, katedrale, kuće Alberta Ajnštajna zatim gradskog simbola- kule sa čuvenim satnim mehanizmom iz XVI veka...Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Lucern koji leži u podnožju planina Pilatus, po predanju poslednje boravište Pontija Pilata i Titlis. Po dolasku, šetnja obalom jezera Četiri kantona, razgledanje stare gradske četvrti, prelazak preko poznatog mosta Kapelbrike, najstarijeg pokrivenog drvenog mosta u Evropi, iz 13.veka koji je pod zaštitom UNESCO-a., poseta spomeniku “Umirućem lavu”. Slobodno vreme. Povratak u Cirih u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 4
CIRIH – ŽENEVA – CIRIH
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Ženeve, jedne od diplomatskih prestonica sveta, evropsko sedište UN i brojnih međunarodnih organizacija. Po dolasku, panoramsko razgledanje Ženeve: vožnja kroz kompleks na kome su Palata naroda, zgrada Međunarodnog Crvenog krsta i sedišta različitih međunarodnih organizacija. Šetnja centralnim delom grada i obilazak Engleskog vrta, najpoznatijeg gradskog parka sa ogromnim Cvetnom satom. Šetnja pored prelepog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne Vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Slobodno vreme. Povratak u Cirih u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 5
CIRIH – VADUZ
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Vaduz, glavni grad Lihtenštajna. Zvanično kneževina Lihtenštajn je jedna od najmanjih ali i finansijski najjačih evropskih država. Graniči se sa Švajcarskom na zapadu i Austrijom na istoku. Po dolasku, šetnja neobičnim glavnim gradom pored katedrale i muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

Dan 6
BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
  • smeštaj u Cirihu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
  • obilaske prema programu (Cirih, Vaduz)
  • troškove organizacije i vođenja aranžmana
  • usluge licenciranog pratioca grupe

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 7 € (osobe od 19 – 69 god.), 5 € (deca od 0 – 18 god.), 13 € (osobe od 70-84 god.) PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.
  • ulaznice i fakultativne izlete

Pošaljite poruku