Andaluzija


Dan 1 
Sastanak grupe ispred hotela ‘City‘ u 15h. Dnevno-noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na svakih 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2
Dolazak na jezero Komo u prijepodnevnim časovima (u zavisnosti od zadržavanja na granicama i dužine pauza). Slobodno vrijeme za razgledanje, šetnju, šoping i upoznavanje grada i kupanje na jezeru. Mogućnost individualnog odlaska vozom u italijansku prestonicu mode Milano ili šarmantni švajcarski gradič Lugano. Polazak za Barselonu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zaustavljanjima radi odmora putnika na svakih 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3
Dolazak u Barselonu, Gaudijev grad, katalonsku prestonicu. Fakultativni obilazak grada: La Rambla, Kolumbov spomenik, Trg Catalunja, Gaudijeve kuće „Casa Mila“ i „Casa Batllo“, Ciutadela park, Gotska četvrt, plaža Barseloneta. Smještaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativno BARCELONA PANORAMICA – Sagrada Familia, park Guelj, stadion Kamp Nou, brdo Monžuik sa Magičnim fontanama. Noćenje.

Dan 4
Doručak. Fakultativni izlet u Sitges, turističko mjesto sa prelijepom plažom u blizini Barselone. Povratak u Barselonu. Slobodno vrijeme. Fakultativni izlazak u provod. Noćenje.

Dan 5
Doručak. Pakovanje stvari, napuštanje soba. Slobodno vrijeme za uživanje u Barseloni. Polazak za Malagu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Španiju sa usputnim zaustavljanjima i radi odmora putnika na svakih 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 6
Lagano buđenje u busu u osvit zore. U susret nam dolaze suncokreti, vetrenjače, isušena zemlja, specifičan miris, doline i brda Andaluzije, flamenko i originalni mirisi i ukusi Španije. Dolazak u Malagu u prijepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Stari grad, pozorište Servantes, trg Merced, glavni trg, rimski amfiteatar, citadela Alkazaba. Smještamo se u hotel u Malagi. Malaga će biti naša baza za istraživanje jedne od najljepših regija Evrope. Slobodno vrijeme za šetnju, kupanje i chill. Noćenje.

Dan 7
Doručak. Fakultativni izlet do La Linea de la Konsepsion, vozimo se uz živopisnu obalu Andaluzije, pored vjetrenjača, gledamo Afriku, fascinantna brda do Gibraltara. Kupamo se na plažama gdje se Sredozemlje spaja sa Atlantikom. Gledamo stijenu koja pripada Velikoj Britaniji. U popodnevnim časovima stižemo do Puerto Banusa, najekskluzivnijeg dijela Španije koji se rame uz rame poredi sa Monakom: skupe prodavnice, jahte, lambordžinjiji. Sve to upakovano u centar dobrog provoda! Manekenke i šeici! Nakon fotografisanja, nastavljamo put do Marbelje gdje ostajemo do večernjih časova i povratka u Malagu. Povratak u večernjim časovima za Malagu. Noćenje.

Dan 8
Doručak. Fakultativni izlet do Granade. Individualno možete obići Alhambru, kraljevske vrtove i šetati kroz centar, Albyzin, istorijsko jezgro grada sa prelijepom maorskom arhitekturom. Pijemo čaj u marokanskim čajdžinicama, udišemo miris nargile, slušamo ulični flamenko… Mediteransko uživanje uz špansku pršutu i dobra vina… Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 9
Doručak. Fakultativni obilazak jednog od čuvenih bijelih sela suve Andaluzije – “Pueblo Blanco” – Antekere. Nastavak puta do Kordobe i popodnevno šetanje kraljevskim gradom sa nevjerovatnim šarmom, arhitekturom i jako prijatnim lokalcima. Ovdje se osjeća pravi duh Španije. Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 10
Doručak. Fakultativni odlazak do Kadiza značajnog lučkog grada odakle su isplovaljavali španski brodovi kroz istoriju u želji za kolonijalnom dominacijom. Razgledanje Kadiza, centralnog trga, luke, katedrale, starog grada, kupanje, uživanje u tapasima i hladnom pivu. Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 11
Doručak. Fakultativni izlet do najbogatijeg grada Andaluzije – Sevilja grad-muzej…Borba bikova, torida, luka, priče o Kristoferu Kolumbu. Povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 12
Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Fakultativni izlet do Roketas de Mar, jednog od najpoznatijih španskih ljetovališta, sa prostranim i dugim pješčanim plažama. Povratak u Malagu i kasno večernji polazak za Valensiju. Noćna vožnja kroz Španiju sa usputnim zaustavljanjima radi odmora putnika na svakih 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13
Dolazak u Valensiju. Fakultativni obilazak grada: katedrala, Serano kula, rimski forum, crkva Svete Kataline, „La Llotja de la Seda“, „Casa de Marques de Dos Aguas“. Smještaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za kupanje. Lud noćni provod u Valensiji. Noćenje.

Dan 14
Doručak. Napuštamo sobe, slobodno vrijeme do popodnevnog polaska ka Italiji. Vozimo se Azurnom obalom i uživamo u laganoj noćnoj vožnji preko Italije i Španije sa usputnim zaustavljanjima na svakih 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinskih stanica.

Dan 15
Dolazak u Đenovu. Fakultativni izlet u Santa Margaritu i Portofino, prelijepa primorska mjesta u prijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme za kupanje na pješčanim i šljunkovitim plažama, pasta, pizza, italijanski džet-set…Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na svakih 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 16
Stižemo u Podgoricu u prijepodnevnim časovima. Kraj jedne nevjerovatne avanture…

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima (audio, video, klima) na relacijama navedenim u planu puta
  -Smještaj u hostelu u Barseloni na bazi 2 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama 1/2, 1/6, 1/8
 • Smještaj u hotelu u Malagi na bazi 6 noćenja sa doručkom (buffet) u 1/3 I 1/4 sobama
 • Smještaj u hostelu u Valensiji na bazi 1 noćenja sa doručkom (buffet) u višekrevetnim sobama 1/2, 1/4, 1/6
 • Lokalne taxe
 • Posteljina, ćebad i peškiri u hostelu u Barseloni

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji) – 1,10 € po danu
 • Doplate za 1/2 sobe – ukoliko ih ima na raspolaganju (60 € po osobi za svih 9 noćenja)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja

Pošaljite poruku