Barselona


Dan 1
Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje sa Dubrovačkog aerodroma u 09:45h. Po slijetanju na aerodrom u Barseloni predviđen panoramski razgled grada sa stručnim vodičem : Plaza Espanya, brdo Monjuic-na kojem se nalazi Olimpiski prsten,Olimpijski stadion,vidikovac Mirador , Port Olimic, Sagrada Familia -arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. , stadion Camp Nou…… Transfer do hotela.Slobodno vrijeme.Šetnja centrom grada. Noćenje.

Dan 2
Doručak. Nakon doručka obilazak Barselone u pratnji stručnog vodiča: Paseo de Gracia, La Pedrera, Casa Batllo, Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska četvrt–Većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana- Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real Columbov spomenik, Boqueria (najljepša i najstarija pijaca u Španiji). Posjeta Akvarijumu.Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče Flamenco show. Noćenje.

Dan 3
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras: Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro.Povratak u Barselonu.Zajednički odlazak do Magičnih fontana. Ritam Fontana i svjetlosti prate zvuci klasične, filmske i moderne muzike, melodije iz filmova “Kum”, “Gospodar prstenova”, “Gladijator”, i neizostavna numera “Barselona” koju izvode Fredi Merkjuri i Montserat Kabalje. Noćenje.

Dan 4
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadela i etno selu “Pueblo Espanol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella.Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije.Povratak u hotel.Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 5
Doručak. Transfer do aerodroma i let za Dubrovnik u 06:15h.Po slijetanju na dubrovački aerodrom predviđen je transfer do Podgorice. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • avio prevoz Beograd – Barselona – Beograd
  • 4 noćenja sa doručkom (bife) u hotelu 4*
  • transfere u Barseloni aerodrom – hotel – aerodrom
  • panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča
  • asistenciju lokalnog vodiča na aerodromu
  • troškove organizacije aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • aerodromske takse 173 €
  • polisu međunarodnog osiguranja (u našoj agenciji se ispisuje osiguranje agencije Delta Generali i DDOR Novi Sad)
  • fakultativne izlete
  • ulaznice za turističke objekte

 


Pošaljite poruku