Istanbul


Dan 1
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 13:00h. Polijetanje za Istanbul u 14:30h. Po slijetanju u Istanbul predviđen je transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča. Smještaj u hotel. Prijedlog za veče: fakultativni odlazak na tradicionalnu večeru uz turske specijalitete i raznovrsni folklorni program.Noćenje.

Dan 2
Doručak. Četvrt Sultanhamet – fakultativno. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča: Sveta Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev obelisk, Serpentine, Fontana Wilhelma II. Ovo je istorijski najzanimljiviji dio Carigrada. Aja Sofija je građevina koja odolijeva zubu vremena i koja je promijenila istoriju arhitekture briljantnim arhitektonskim inovacijama. Nakon obilaska slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak Kapali Čaršije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 3
Doručak. Odlazak do Palate Dolmabahče (fakultativno). Izgrađena je sredinom 19. vijeka kao nova rezidencija turskog sultana. Obuhvata 45.000 m2 za čiju je gradnju Sultan potrošio nevjerovatnih 5 miliona zlatnih otomanskih funti (ekvivalent: 35 tona čistog zlata!!!). Nakon toga fakultativno plovidba brodom po Bosforu. Vidjećete elitne četvrti grada koje se protežu u zelenom priobalnom pojasu uz morski zaliv. Vidjećete i tvrđavu Rumeli koju je podigao Mehmed II prije osvajanja Istanbula. Nakon krstarenja polazak do azijske strane grada i kraća pauza na brdu Čamliča s kojeg se pruža jedinstven pogled na grad. Ovo je mjesto sa kojeg se vidi nevjerovatna reljefna pozicija Carigrada! Nastavak preko visećeg mosta na evropsku stranu grada. Transfer do hotela i slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 4
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Let za Podgoricu u 12:40h. Dolazak na podgorički aerodrom u 13:25h.

 


Pošaljite poruku