Najbolje od Grčke


Maršruta

Dan 1 
Naše ljubazno osoblje će vam pozeleti dobrodošlicu na Atinskom aerodromu i prebaciti vas u svoj hotel u Atini. Ostatak dana je slobodno vrijeme. Opciono Atina noćni obilazak uz večeru i folklorne igre.

Dan 2
Ujutro obilazak grada Atine, kombinujući mnoge od glavnih znamenitosti modernog i klasičnog u gradu. Prolazi se pored zgrade parlamenta, gde je Grob Neznanom Junaku na trgu Ustava, zatim neoklasične zgrade Akademije, Univerziteta i Narodne biblioteke, pa Njukasl Arch i Hrama Olimpian Zevs koji je bio najveći od svih grčkih hramova. Poseta Akropolja sa svojim veličanstvenim spomenicima: Partenona, pa Propilaea, hrama Atine Nike i Erechtheion sa Maidens. Posetite i na Novi Muzej Akropolja, gde ćete videti originalne statue koje su ukrasavale Akropolj u 5. veku pre nove ere . Poseta Panatinskim stadionu koji je obnovljen 1896. godine za prve moderne Olimpijske igre na ruševinama antičkih (Napomena: ponedeljkom Novi Muzej Akropolja je zatvoren, umesto toga posetite Zevsov Olimpijski Hram).
Ostatak dana je slobodno vreme ili izaberite opcioni Poludnevni izlet na Sounion.

Dan 3
Epidaurus - Mikena - Olimpija Jutarnji polazak iz Atine. Kratka pauza na Korintski kanal i vožnja do Epidaurus (posetite arheološki lokalitet i pozorište, poznat po svojoj izuzetnoj akustici), a zatim u Nauplia (Kratka pauza). Vožnja do Mikene gde ce te posetiti arheološki lokalitet, a zatim polazak za Olimpiju, kroz centralni Peloponez I oblasti gradove Megalopolis i Tripolis. Večera i noćenje u Olimpiji.

Dan 4
Olimpija – Delfi.Ujutru posetite arheološki lokalitet i muzej Olimpije. Vožnja preko Patras da Rion, preci cete kanal na Antirion preko novog mosta koji se smatra najdužim i najmodernijim u Evropi. Dolazak u Nafpaktos, a zatim nastaviti do Delphi. Večera i noćenje u Delfima.

Dan 5
Delfi – Kalambaka. Ujutru posetite arheološki lokalitet i Muzej Delphi. Polazak za Kalambaka. Vožnja kroz gradove Centralne Grčke (Amphissa, Lamija i Trikala) prelaze Thessalian Plain, The žitnica Grčke, do Kalambaka. Večera i noćenje u Kalambaka.

Dan 6
Posjeta Meteorima ujutro i njenih manastira izgrađenih na vrhu visoke stene. Zatim krece povratak u Atinu prolazi kroz Termopila u kojoj je poginuo Leonidas (poseta) i Kamena Vourla. Noćenje u Atini.

Dan 7
Naše ljubazno osoblje će vas prebaciti na Atina aerodrom.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • 3 Noćenja na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 3 * dobroj u Atini.
  • 3 Noćenja na bazi polupansiona ( 3 ) večere na dobrom 3 * hotele u Olimpia, Delphi, Kalambaka.
  • Transferi Od / do aerodroma Atina.
  • Athens Obilazak grada sa luksuznim autobusom sa klima uredjajem I uslugom stručnog vodiča.
  • Četiri Dana obilazak Epidaurus, Mikene, Olimpia, Delphi i Meteora sa luksuznim autobusom sa klima uređajem i uslugom stručnog vodiča
  • Ulaznice arheoloških lokaliteta kao što je navedeno u maršruti.

Pošaljite poruku