Prag


Dan 1
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici dva sata prije leta. Let za Beograd po redu letjenja u 15:25h, nastavak putovanja za Prag u 18:10h. Nakon dolaska u Prag po završetku carinskih formalnosti predviđen je transfer do hotela. Nakon smještaja predvidjena je zajednička šetnja centrom grada. Noćenje.

Dan 2
Doručak. Nakon toga predviđeno je razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča i to Karlov most, Starogradski trg sa čuvenim astronomskim satom Orloj, obilazak praškog geta – jevrejska četvrt sa nekoliko sinagoga, Vaclavske namjesti, narodni muzej, Barutni toranj. Slobodno poslijepodne. Naveče je predviđeno fakultativno krstarenje Vltlavom sa večerom na brodu. Noćenje.

Dan 3
Doručak. Dan predviđen za obilazak praškog dvorca na Hradčanima, katedrale Sv. Vita sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stare kraljevske palate, Vladislavove dvorane, bazilike Sv. Đorđa i Zlatne ulice, čiji izgled nije izmijenjen od XVI vijeka i u kojoj je živio Franc Kafka. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Preporučujemo posjetu nekoj od brojnih pivnica. Noćenje.

Dan 4
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Karlove Vari, najpoznatiju banju srednje Evrope sa čuvenim termalnim izvorima. Posjeta Ruskoj pravoslavnoj crkvi i Mlinskoj kolonadi. Povratak u Prag u večernjim časovima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 5 
Doručak. Dan predvidjen za slobodne aktivnosti… Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz XIV vijeka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. Postoji mogućnost odlaska u obilazak Drezdena – fakultativno. Nakon obilaska povratak u Prag. Noćenje.

Dan 6
Doručak. Transfer do aerodroma i let za Beograd u 09:30h. Po dolasku u Beograd, nastavak putovanja za Podgoricu u 13:50h. Dolazak u Podgoricu u 14:40h

 


Pošaljite poruku