Santorini, Grčka


Dan 1
Podgorica-Atina (Pirej)
Polazak u 10h sa parkinga ispred hotela “City”.Dnevno nocna vožnja autobusima visoke turisticke klase preko Albanije i Grčke, sa usputnim zadržavanjima za odmor I granicne formalnosti.

Dan 2
Atina – Santorini (ferryboat)
Dolazak u Atinu (luka Pirej) u ranim jutarnjim casovima. Polazak trajekta za Santorini u 07:25h. Dolazak na Santorini u luku Fira u 14:50h, odakle dalje autobusom stižemo do našeg krajnjeg odredišta,turistickog mjesta Perissa, koje je od glavnog grada Fire udaljeno 10km. Smjestaj u hotel.Dolazak na Santorini i smeštanje u odabranu vilu. Egzotično ostrvo nastalo posle erupcije vulkana Santorin. Kombinacija romantike, prirodnih lepota sa danonoćnim žurkama po plažama i klubovima dobitna je kombinacija za ljeto 2015….Upoznajte jedno od najlepših grčkih ostrva egejskog mora. Ostrvo koje će vas ostaviti bez daha. Fira, Oia i drugi gradići i seoca, u kombinaciji sa plažama sa crnim vulkanskim pijeskom urezaće vam se zauvijek u sjećanje. Inače, promocija slikom Grčke u svijetu i većina grčkih razglednica baš je snimnjena i uslikana na ovom ostrvu. Aktivan odmor može da počne!Slobodno vrijeme. Nocenje.

Dan 3
Perisa – Fira
Dorucak. Slobodno vrijeme za kupanje I odmor na prelijepim plazama Santorinija. U 17h odlazak u grad Firu. Fira je glavni grad ostrva Santorini i najvažnije je od svih sela. Smješteno je na zapadnoj strani ostrva. U Firi cete dozivjeti nevjerovatne zalaske Sunca. Povratak u Perisu u vecernjim casovima. Nocenje.

Dan 4 
Perisa-Akrotira – crvena plaza
Dorucak. Odlazak na izlet sa posjetom Akrotiri – arheoloskog nalazista postradalog u erupciji vuklana prije 3500 godina. Zapanjujuce ocuvano nalaziste pod debelim slojevima vulkanske prasine sacuvalo je nevjerovatne artefakte blistave Minojske civilizacije. Posjeta Crvenoj plaza po Trip advisor-u najljepsoj na Santoriniju. Slobodno vrijeme I kupanje. Zajednicki povratak u hotel u popodnevnim casovima. Kolektivni odlazak busom u diskoteku u Firi. Povratak po dogovoru sa grupom. Nocenje.

Dan 5 
Perisa – vinarija – manastir Sveti Ilija – plaza Perivolis
Dorucak. Fakultativni izlet koji obuhvata obilazak vidikovca na najvecem uzvisenju ostrva (525m.n.v) – planini Profiti Ilia (prorok Ilija) I posjeta istoimenom manastiru koji se tu nalazi. Posjeta vinariji. Vulkansko tlo Santorinija garantuje neobična kompleksna vina i svako od njih veoma ukusno. Ne propustite slatki “Vinsanto”. Vinarije na Santoriniju su poznate po prostorijama za degustaciju i vinskim turama, a vinarija “Vulkan” koju cemo I posjetiti ima muzej posvećen pravljenju vina i degustaciji. Na ovoj vinskoj turi probacemo cetiri vrste vina. Odlazak na plazu u Perivolisu. Povratak u hotel u popodnevnim casovima . Nocenje.

Dan 6 
Perisa – Oia
Dorucak. Slobodno vrijeme za kupanje I odmor.
Fakultativni Odlazak za Oiu, potpuno bajkovito mjesto. Iako po arhitekturi slicno Firi, I samo na liticama kaldere, mnogo je mirnije, tise, manje pretrpano turistima, a u njemu je sve jos manje, gradjevine su minijaturne I kao da su iz neke price. Svaki prizor, svaki detalj, kao da je sisao sa razglednica . Najveci broj turista u Oi se skupi u periodu pred zalazak sunca, koji se posmatra grupno sa stare tvrdjave. Ipak, ako ne vidite nikakvu car u tome da se sa masom ljudi cekate zalazak sunca I onda jos se mislite cemu pljesak oko vas, onda savjetujemo da prosetate do samog kraja litica, do vetrenjace koja je jedan od simbola Oie I da se smjestite tu, u neku od malih bastica I u miru gledate taj carobni zalazak sunca. Povratak u hotel u vecernjim casovima. Nocenje.

Dan 7 
Perisa – krstarenje “Jutro na kalderi”
Dorucak. Odlazak do luke Firostefani u Firi, gdje organizujemo cjelodnevni fakutativni izlet ‘’Jutro na Kalderi”. Plovidba brodom do malog ostrva Nea Kameni, gdje se obilazi I danas aktivni vulkan. Potom se krstarenje nastavlja do ostrva Palea Kameni, gdje se nalazi topli izvor, mogucnost plivanja. Dolazak na ostrvo Tirasija, obilazak, kupanje, individualno uzivanje uz Grcku kafu ili rucak u tradicionalnim tavernama. Potom brod nastavlja plovidbu pored litice, gdje mozete napraviti fantasticne slike , narocito kada se brod priblizi mjestu Oia ili samoj luci Firostaefani. Povratak u hotel u vecernim satima. Slobodno vrijeme. Nocenje.

Dan 8 
Perisa – Kamari (Grcko vece)
Dorucak. Dorucak. Dan za slobodne aktivnosti. U vecernjim casovima fakultativni odlazak na Grcko vece koje obuhvata trosatni program uz veceru I vino, a po zavrsetku zvanicnog programa, svi gosti se mogu pridruziti zajednickom Sirtakiju- tradicionalnom grckom plesu. Povratak u hotel. Nocenje.

Dan 9
Santorini – Atina
Dorucak. Napustanje soba. Slobodno vrijeme do polaska trajekta u 15:30h, koje se moze iskoristiti za soping i posjetu gradu Firi (u dogovoru sa grupom). Dolazak u luku Pirej u 23:15. Nastavak voznje za Crnu Goru.

Dan 10 
Atina- Podgorica
Nocna voznja kroz Grcku i Albaniju sa kracim pauzama za odmor i granicne formalnosti.
Dolazak u Podgoricu u podnevnim satima. Kraj programa.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • prevoz autobusom visoke turisticke klase na relaciji Podgorica-Santorini-Podgorica
  • 7 nocenja sa doruckom u hotelu “Amaryllis”
  • pratilac grupe iz agencije tokom cijelog putovanja
  • karta za trajekt na relaciji Atina-Santorini-Atina
  • organizacioni troskovi

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

  • doplata za klimu
  • Medjunarodno putno I zdravstveno osiguranje
  • Individualni troskovi putnika
  • Fakultativni izleti I ulaznice
  • Ulaznice za arheolosko nalaziste Akrotira

Pošaljite poruku