Sicilija


Dan 1
PODGORICA
Sastanak putnika u 18:30h na parkingu ispred Hrama. Polazak za Bar i ukrcavanje na brod, i smještaj u kabine. Polazak broda u 22:30h. Noćna vožnja do Barija.

Dan 2
NAPULJ
Dolazak u Bari do 08.00h i nakon graničnih formalnosti slijedi odlazak za Napulj. Po dolasku organizovani obilazak grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO, trgovačka ulica Umberta I, monumentalni Novi kastel, čuveni Teatar Svetog Karla, Plebiscitarni trg sa Kraljevskom palatom i crkvom Svetog Franje, a kao simbol grada, za kraj ostavljamo malenu luku Svete Lucije i tvrđavu odakle se pruža fantastičan pogled na vulkan Vezuv. Smještaj u hotel, u centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju ili za odlazak u neku od najboljih picerija Brandi ili Antica piceria de Micele. Za ovaj grad se vezuje i nastanak najpoznatijeg jela na svijetu – pice. Noćenje.

Dan 3
NAPULJ-POMPEJA-VEZUV-SORENTO
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Vezuv, Pompeja, Sorento. Posjeta vulkanu Vezuv koji svojom masivnošću i fascinantnom kupolom dominira čitavom regijom i odakle je pogled na Napuljski zaliv nezaboravan. Šetnja obodom kratera i jedinstven doživljaj najsurovije prirode. Nastavak izleta i obilazak Pompeje – najčuvanijeg rimskog nalazišta koje je vjekovima bilo skriveno ispod 5 m. pepela nakon erupcije vulkana. U avgustu mesecu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. To što se desilo Pompeji sačuvalo je do danas jedinstvenu sliku arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije.
Odlazak u Sorento – jedan od najljepših gradića Italije, na obalama Tirenskog mora s čudesnom energijom koja Vam ne dopušta da u njegovom koloritu ostanete ravnodušni. Godinama ovaj dio Italije privlači svjetski džet set, filmske majstore koji koriste nevjerovatne scene Napuljskog zaliva za svoja remek djela, ali i obične ljude koji bi na trenutak da se opušte i da uživaju u ambijentu „Italia Vera“! U centru se nekoliko ulica odlikuje tipičnim mediteranskim ambijentom, živopisnim prodavnicama suvenira, umetničkim radionicama, tradicionalnim restoranima i kafeima,… Od svih njih se posebno izdvajaju ulice Via Pieta, Via S. Ćezareo i Via Teso, na glavnom trgu se svojom lepotom i elegantnošću izdvaja Bazilika Sant’ Antonino. Slobodno vrijeme za šoping, Povratak u Napulj. Noćna vožnja za Siciliju sa kracim pauzama za odmor,….

Dan 4.5,6,7,8,9
ĐARDINI NAKSOS
Smještaj u hotel. Slobodni dani za odmor i kupanje ili brojne fakultativne obilaske: TAORMINA, SAVOKA, SIRAKUZA, PALERMO, KATANIA, AQUAPARK – ETNALAND… Noćenje.

Dan 10 
ĐARDINI NAKSOS-BARI
Doručak, polazak za Bari, ukrcaj na brod, noćna plovidba.

Dan 11
PODGORICA
Dolazak u Bar, nastavak putovanja za Podgoricu.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • brodska karta na relaciji BAR-BARI-BAR, sa ležajevima u četvorokrevetnim kabinama (mogucnost doplate za 1/2 kabinu na brodu – 25€ po osobi, ukupno za oba pravca)
  • prevoz autobusima visoke turističke klase na navedenim relacijama
  • 1 noćenje u Napulju, Hotel 3* u centru grada (noćenje sa doručkom)
  • 6 noćenja u Đardini Naksosu, Hotel 3* (noćenje/doručak)
  • obilasci prema programu
  • turističkog vodiča tokom cijelog putovanja,
  • obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
  • lučke takse

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • fakultativni izleti
  • lokalne hotelske komunalne takse

Pošaljite poruku