Sjeverna i centralna Grčka


Maršruta

Dan 1
Naše ljubazno osoblje će vas dočekati na aerodromu i prebaciti vas u hotel. Ostatak dana je slobodno vrijeme.Opciona usluga je Atina noću sa večerom i folklornim plesom.

Dan 2
Ujutro obilazak grada Atine, kombinujući mnoge od glavnih znamenitosti modernog i klasičnog u gradu. Prolazite pored zgrade parlamenta, gde je Grob Neznanog Junaka na trgu Ustava, obilazeci dalje neoklasične zgrade Akademije, Univerziteta i Narodne biblioteke, pa Njukasl Arch i Olimpijskog Hrama Zevs koji je bio najveći od svih grčkih hramova. Poseta Akropolja sa svojim veličanstvenim spomenicima: Partenona, na Propilaea, hrama Atine Nike i Erechtheion sa svojim tremu Maidens. Posetite i Novi Muzej Akropolja, gde ćete videti originalne statue koje ukrasila Akropolj u 5. veku pre nove ere. Poseta Panatinskim stadionu koji je obnovljen 1896. godine za prve moderne Olimpijske igre na mjestu gdje su se odrzavale I anticke. (Napomena: Ponedeljkom Novi Muzej Akropolja je zatvoren, umesto toga posetite Hram Olimpian Zeus).Ostatak dana je slobodno vreme ili izaberite opcioni Poludnevni izlet na Sounion.

Dan 3
Voznja do Delphi kroz Levadia i Arachova. Po dolasku poseta muzeju i arheološkom nalazištu. Ostatak dana slobodno vrijeme. Večera i noćenje u Delfima.

Dan 4
Delfi - Kalambaka voznja Centralnom Grčkom gradovima Amphissa, Lamia i Trikala u Kalambaka. Zatim poseta Meteora.Vecera i noćenje u Kalambaka.

Dan 5
Kalambaka - Dion - Solun voznja kroz Trikala i Larissa u čuvenom svetom, makedonskom gradu Dion (poseta). Onda nastavite do Soluna, najveći grad u severnoj Grckoj.Poseta najzanimljivijem muzeju Soluna i razgledanje grada. Večera i noćenje u Solunu.

Dan 6
Pella - Vergina – Verija.Ujutro voznja do Pele, glavni grad iz vremena Aleksandra Velikog (poseta). Nastavite do Vergina i poseta grobu kralja Filipa. Zatim na Lefkadia gde je posjeta iskopavanjima. Povratak u Solun preko Veria. Večera i noćenje u Solunu.

Dan 7
Solun - Atina povratka u Atinu kroz Tempi Vallei, Larisa, Lamia, Termopila poznat po drevnoj bitci koja se dogodila tamo (poseta), Kamena Vourla, Atini. Noćenje u Atini.

Dan 8
Naše ljubazno osoblje će vas prebaciti na Atinski aerodrom.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • 3 Noćenja na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 3 * dobroj u Atini.
  • 4 Noćenja na bazi polupansiona ( 4 ) večere u hotelu 4 * Hoteli u Delfima, Kalambaka i Solunu.
  • Transferi Od / do aerodroma Atina .
  • Athens Obilazak grada sa luksuznim autobusom sa klima - uređajem uslugom stručnog vodiča.
  • Pet Dana putovanje u Delfima, Kalambaka, Dion, Solun, Vergina, Veria sa klimatizovanim autobusom uslugom i stručnog vodiča.
  • Ulaznice za arheološke lokalitete kao što je navedeno u maršruti.

Pošaljite poruku