Veliki obilazak Grčke


Maršruta

Dan 1
Naše ljubazno osoblje će vas dočekati na aerodromu u Atinu nakon toga ce vas prebaciti u svoj hotel u Atini. Ostatak dana je slobodno vrijeme. Opciono Atina noćni obilazak uz večeru i folklorne igre.

Dan 2
Ujutro obilazak grada Atine, kombinujući mnoge od glavnih znamenitosti modernog i klasičnog u gradu. Prolazi se pored zgrade parlamenta, gde je Grob Neznanom Junaku na trgu Ustava, zatim neoklasične zgrade Akademije, Univerziteta i Narodne biblioteke, pa Njukasl Arch i Olimpijskog Hrama Zevs koji je bio najveći od svih grčkih hramova. Poseta Akropolja sa svojim veličanstvenim spomenicima: Partenona,Propilaea, hrama Atine Nike i Erechtheion sa svojim Maidens. Posetite i Novi Muzej Akropolja, gde ćete videti originalne statue koje su ukrasavele Akropolj u 5. veku pre nove ere . Poseta Panatinskim stadionu koji je obnovljen 1896. godine za prve moderne Olimpijske igre na ruševinama antičkih Olimpijskih igara (Napomena: ponedeljkom Novi Muzej Akropolja je zatvoren, umesto toga posetite Olimpijski Hram Zevsa).
Ostatak dana je slobodno vreme ili izaberite opcioni Poludnevni izlet na Sounion.

Dan 3
Epidaurus - Mikena – Olimpija. Jutarnji polazak iz Atine. Kratka pauza na Korintski kanal i vožnja do Epidaurus (posetite arheološki lokalitet i pozorište, poznat po svojoj izuzetnoj akustici), a zatim u Nauplia (Kratka pauza). Vožnja do Mikene gde cete posetiti arheološki lokalitet, a zatim polazak za Olimpiji, kroz centralnu dio Peloponeza oblasti prolazeci kroz gradove Megalopolis i Tripolis.Vecera i noćenje u Olimpiji.

Dan 4
Olimpija – Delfi.Ujutru posetite arheološki lokalitet i muzej Olimpije. Vožnja preko Patras da Rion, preci cete kanal na Antirion preko novog mosta koji se smatra najdužim i najmodernijim u Evropi. Dolazak u Nafpaktos, a zatim nastaviti do Delphi. Večera i noćenje u Delfima.

Dan 5
Delfi Ujutru posetite arheološki lokalitet i Museum of Delphi. Ostatak dana je slobodno vrijeme. Večera i noćenje u Delfima.

Dan 6
Delfi – Kalambaka. Ujutru polazak. Vožnja preko Centralne Grčka gradovima Amphissa, Lamia i Trikala u Kalambaka. Popodne poseta Meteora. Večera i noćenje u Kalambaku.

Dan 7
Kalambaka - Dion - Solun Voznja Trikala i Larissa na čuvenom svetom, makedonskom gradu Dion (poseta). Onda nastavite do Soluna, najveći grad u severnoj Grckoj.Posjeta najzanimljivijem muzeju Soluna i razgledanje grada. Večera i noćenje u Solunu.

Dan 8
Pella - Vergina – Verij.Voznja do Pele, prestonica iz vremena Aleksandra Velikog(poseta). Nastavite da Vergina u poseti grob kralja Filipa. Zatim na Lefkadia gde se posjecuju iskopavanja. Povratak u Solun preko Veria. Večera i noćenje u Solunu.

Dan 9
Solun – Atina.Povratak za Atinu kroz Tempi Vallei, Larisa, Lamia, Termopila poznat po drevnoj bitci koja se dogodila tamo (poseta), Kamena Vourla, Atini. Noćenje u Atini.

Dan 10
Naše ljubazno osoblje će vas prebaciti na Atina aerodroma.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • 3 Noćenja na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 3 * dobroj u Atini.
  • 6 Noćenja na bazi polupansiona (5 večere) na 4 * hotele u Olimpia, Delphi, Kalambaka i Solunu.
  • Transferi Od / do aerodroma Atina.
  • Athens Obilazak grada sa klimatizovanim autobusom I usluga stručnog vodiča.
  • Sedam dana obilazak Epidaurus, Nafplion, Mikene, Olimpia, Delphi, Kalambaka, Dion, Solun, Vergina, Veria sa luksuznim klimatizovanim autobusom I uslugom stručnog vodiča.
  • Ulaznice arheoloških lokaliteta kao što je navedeno u maršruti.

 


Pošaljite poruku